Twinkle | Digital Commerce

Hema zoekt bloggers

2017-11-08
180101
  • 1:15

Hema organiseert op 10 september zijn eigen blog academy evenement om deelnemers te leren hoe zij professioneel kunnen bloggen. Na afloop van het event worden zij uitgenodigd om vaste blogger voor Hema te worden.

Hema nodigt samen met Fashiolista Agency schrijvers via social media en een aparte website uit om zich aan te melden: ‘Word blogger voor Hema. Schrijf je in voor de Hema blog academy’, luidt de oproep. De nummer 8 van de Twinkle100 geeft deelnemers ‘een speciaal kijkje achter de schermen van Hema’. Zij krijgen les van modeblogger Yara Michels en een plek in het Hema-bloggersteam.

Open keuken
Het evenement sluit aan bij een nieuwe manier van personeel werven, waarbij de retailer zijn bedrijf openstelt voor geïnteresseerden. Coolblue organiseerde bijvoorbeeld in juni een 'open IT-avond' waarvoor mensen waren uitgenodigd die ’want to know everything about DevOps, IT Architecture, API's, Distributed Systems and Scalability’. Zij kregen een kijkje in de technische keuken, zoals Zalando dat momenteel biedt aan 'hackers' in Berlijn. Vanavond is de tweede editie van Coolblue's event.

Moeilijk
Hema lanceert in september zijn Britse webwinkel, na de reeds gemaakte start met e-commerce in Frankrijk, Duitsland en België. Ondanks de uitbreiding online heeft Hema het moeilijk. De keten, in handen van het Britse Lion Capital, kwam eind vorige maand nog in het nieuws omdat het pauzes van werknemers niet langer door zou willen betalen. Afgelopen jaar liep Hema's omzet met 5 procent terug.