Twinkle | Digital Commerce

Carrefour pioniert met afhaalpunt voor strandgangers

2017-11-11
180101
  • 0:58

Carrefour test momenteel een zogenoemde ‘Summerdrive’ voor boodschappen in Knokke. Strandgangers en andere geïnteresseerden kunnen hun online bestelde levensmiddelen daar tussen vijf uur ’s middags en half negen ’s avonds afhalen.

De pop-up drive through voor boodschappen werd eind juli in gebruik genomen. Tot eind augustus blijft de tijdelijke afhaalplek geopend. Carrefour spreekt in een persbericht van een ‘enorm succes’, omdat er sinds de start meer dan vijfhonderd orders zijn geplaatst. Dat komt neer op dagelijks ongeveer 25 bestellingen (tot vier uur ’s middags), die zonder meerkosten nog dezelfde dag kunnen worden opgepikt; de klant betaalt bij zijn pick-up alleen voor de boodschappen en hij maakt bovendien kans op strandspelletjes die Carrefour weggeeft.

Promoteam met tablets
Summerdrive verwijst naar Drive.be. Het webassortiment laat zich vergelijken met dat van een Carrefour Express, de kleinere winkelformule van het Franse supermarktconcern. Een promoteam in bikini struint deze weken met tablets het strand bij Knokke af om badgasten tot online aankopen te verleiden.

Lees ook: Carrefour opent eerste losse afhaalpunt in België (13 mei 2014)