Twinkle | Digital Commerce

Bill Me Later als PayPal Credit Europa in

2017-05-27
369186
  • 1:19

Bill Me Later gaat verder als PayPal Credit. Onder die nieuwe naam zal de betaaloplossing ook in Europa worden geïntroduceerd. PayPal noemt Groot-Brittannië en Duitsland expliciet, maar het is goed mogelijk dat de dienst ook in ons land beschikbaar komt.

Bill Me Later werd eind 2008 voor bijna een miljard dollar gekocht door eBay, dat toen al ruim zes eigenaar was van PayPal. De dienst biedt online klanten de mogelijkheid een besteld product pas later af te rekenen, terwijl de webwinkelier het aankoopbedrag wel direct krijgt bijgeschreven. Bill Me Later wordt gepresenteerd als een simpele, flexible ‘credit line built in to your PayPal account' en PayPal ziet ook offline potentie voor de dienst.

Pay After Delivery
Met Pay After Delivery lanceerde PayPal afgelopen voorjaar al een nieuwe betaalwijze voor Britse shoppers. Merchants ontvangen direct na een verkoop het orderbedrag van PayPal, dat pas 14 dagen na bestelling - en daarmee meestal na aflevering - incasseert bij de webshopper. De achteraf betaaloptie, eerder al geïntroduceerd in de VS, kost de klant niets extra.

Achteraf betalen in Nederland
Ook in ons land komt een achteraf betaaldienst van PayPal beschikbaar, liet countrymanager Eelco van Wijk Twinkle in april weten. Hij zei erbij dat het niet gaat om Pay After Delivery, mogelijk gaat het om PayPal Credit. Van Wijk eerder: ‘Het is in ieder geval wezenlijk anders dan de bestaande methoden voor achteraf betalen die al op de Nederlandse markt aanwezig zijn.’