Twinkle | Digital Commerce

Hema opent Britse webwinkel in september

2017-05-27
180101
  • 1:16

Hema start in september met gerichte e-commerce voor de Britse markt. De kwakkelende warenhuisketen biedt op Hemashop.com straks onder andere verzorgingsproducten, kookgerei, kantoorartikelen en voedsel in het Engels te koop aan.
 
Hema opende afgelopen juni zijn eerste fysieke winkel in Groot-Brittannië, waarna volgens vaktitel Retail Week nog twee openingen volgden. De lancering van de Britse webshop staat gepland voor september, een exacte datum is niet bekend.

Moeilijk
Hema heeft het moeilijk. De keten, in handen van het Britse Lion Capital, kwam gisteren nog in het nieuws omdat het pauzes van werknemers niet langer door zou willen betalen. Afgelopen jaar liep Hema's omzet met 5 procent terug.

Online verkoop
E-commerce wordt gezien als een belangrijke oorzaak van de afnemende winkelbestedingen. Maar op het pad naar groei van de warenhuisketen is online verkoop ook belangrijk; orders op Hema.nl worden verscheept naar webshoppers in de hele Europese Unie en er zijn al specifieke webwinkels voor consumenten in Frankrijk en België en Duitsland. Opening van een webshop voor Spanje staat ook nog op de rol.

Amazon als sprinkplank
Online marktplaatsverkoop is een goede wegbereider voor dedicated eigen e-commerce activiteiten in een nieuwe internationale markt, zei Hema’s Joke Vink op het congres Logistiek & E-commerce. ‘We willen de klant eerst verleiden voor we een eigen shop in dat land openen.’ De nummer 8 van de Twinkle100 gebruikte Amazon al als springplank, aldus Vink, die toevoegde dat Hema ook op andere Europese marktplaatsen actief wil worden.