Twinkle | Digital Commerce

PayPal introduceert achteraf betalen voor Britse shoppers

2017-05-27
180101
  • 1:15

PayPal heeft zijn achteraf betaaloptie ‘Pay After Delivery’ geïntroduceerd op de Britse markt. Merchants ontvangen direct na een verkoop het orderbedrag van PayPal, dat pas twee weken later incasseert bij de webshopper. De achteraf betaaloptie kost de klant niets extra.

Ecommercebytes.com schrijft over de Britse lancering van PayPal’s Pay After Delivery, een dienst die al enige tijd beschikbaar is in de Verenigde Straten. Opvallend is volgens de Amerikaanse vaksite dat het ordebedrag na twee weken niet wordt afgeschreven van het PayPal-account, maar direct van de bankrekening van de klant.

Retourvrees
PayPal heeft een aantal Britse consumenten er al op gewezen dat ze zich ‘veiliger’ kunnen voelen bij het online winkelen als ze pas hoeven te betalen na levering (strikt genomen 14 dagen na betaling).‘If the item doesn't arrive or isn't what you expected, you're covered by PayPal Buyer Protection.’  Britse online ondernemers reageerden niet onverdeeld enthousiast op de komst van de achteraf betaaloptie, omdat die meer retouren zou opleveren.

Achteraf betalen in Nederland
Emerce merkt op dat veel productlanceringen van PayPal in Groot-Brittannië de voorbode zijn van een lancering in Europa. In ons land zijn onder andere Klarna, AfterPay en Buckaroo (BetaalGarant) op de achteraf betaalmarkt actief. Het Zweedse Klarna nam eind vorig jaar het Duitse Sofort over en het zag hoe het Nederlandse Afterpay kort daarop in handen kwam van het eveneens Duitse Arvato Bertelsmann.