Twinkle | Digital Commerce

Amazon investeert flink in robots en drones

2017-05-27
180101
  • 1:35

Amazon investeert flink in zijn logistieke systeem. De Amerikaanse pure player wil eind dit jaar in totaal tienduizend robots in zijn warenhuizen hebben ‘werken’. Ook is Amazon op zoek naar personeel voor de ontwikkeling van zijn bezorgdrones.

Amazon heeft op dit moment 1.300 robots die, naast het menselijk personeel, het order picking in de Amerikaanse fulfilmentcentra verzorgen. Het lijkt erop dat de e-retailer het logistiek proces mechanischer wil maken door te streven naar tienduizend robots eind dit jaar. De robots worden aangestuurd door software van Amazon’s overnameprooi Kiva Systems, waardoor de machines producten snel kunnen vinden in het magazijn en afleveren op een van de pick and pack stations, meldt Internet Retailer.

Versnelde levering
Amazon breidde zijn same day delivery dienst de afgelopen maanden in de Verenigde Staten uit naar elf steden en stadomgevingen. Dit is volgens Internet Retailer zo’n 21 procent van de Amerikaanse bevolking. Ook bezorgt Amazon op zondag in vijftien steden.

Personeel voor Prime Air
Ondertussen lijkt Amazon concreter te zijn geworden in de realisatie van zijn drone-plannen. Eerder werd al bekend dat het bedrijf een vijfde en zesde generatie drones heeft getest in zijn magazijn. Amazon is nu op zoek naar nieuw personeel dat Amazon Air realiteit moet helpen maken. De e-retailer zoekt een ‘software development engineer for Prime Air’, een communications manager, Prime Air en diverse stagiaires voor het project.

PostNL en drones
In Nederland onderzoekt softwarebedrijf Marvia de drone-mogelijkheden voor moederbedrijf PostNL. Arnoud Haverlag, voorheen eigenaar van Marvia, vertelde in februari het beeld bij te willen stellen dat PostNL al is begonnen met het testen van drones. ‘Het ligt voor de hand dat wij de ontwikkelingen op dit terrein met interesse volgen, zoals die bij Amazon. We maken voor PostNL inzichtelijk wat ze ermee zouden kunnen. We zijn verkenners, die de kansen van nieuwe technieken inschatten, ook voor de langere termijn.’