Twinkle | Digital Commerce

Kurt Staelens nieuwe CEO Macintosch Retail Group

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Kurt Staelens volgt Frank de Moor op als CEO van de Macintosh Retail Group, eigenaar van schoenketens als Dolcis, Invito, Manfield en Scapino. Staelens heeft veel ervaring in e-commerce: hij was zelf online ondernemer en eerder gaf hij onder meer leiding aan Neckermann.com.

Macintosh heeft de benoeming van Staelens officieel bekend gemaakt. Hij treedt morgen toe tot de Raad van Bestuur en vanaf 1 augustus wordt hij de nieuwe topman van het kwakkelende retailconcern. De Moor gaat na twintig jaar Macintosh aan de slag als CEO bij Q-Park.

Winkelsluitingen
Macintosh kondigde twee maanden geleden aan dat het opnieuw winkels zal sluiten. Het gaat om 51 vestigingen, ofwel ongeveer 5 procent van het totaal. Kwantum staat in de etalage, omdat Macintosh zich wil focussen op mode. Ondertussen groeien de cross-channel verkopen flink, hoewel de internetgerelateerde omzet nog altijd maar een fractie van de totale inkomsten vertegenwoordigt.

Ambitie
Onder Staelens’ bewind moet het omzetaandeel van cross-channel in 2017 ruim zijn verdubbeld, tot 15 procent. Staelens was twee jaar lang CEO van Neckermann.com, tot vlak voor de overname door Axivate Capital. Na een faillissement is Neckermann.com vorige week doorgestart bij die Nederlandse investeringsmaatschappij. De laatste tijd was Staelens werkzaam voor Belgacom, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor e-business.