Twinkle | Digital Commerce

Alibaba ziet winst uitkomen op 3,8 miljard dollar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Alibaba draaide in het afgelopen boekjaar dat liep tot eind maart een nettowinst van 3,8 miljard dollar (2,8 miljard euro), een stijging van 170 procent ten opzichte van de opbrengsten in 2012. Dat staat in de gewijzigde versie van het prospectus voor de beursgang.

Alibaba liet eerder dit jaar weten dat het 3,56 miljard dollar winst in het afgelopen boekjaar had gemaakt over een omzet van 7,95 miljard dollar. Nu komt het e-commerce bedrijf daar op terug door te melden dat het 3,8 miljard dollar winst heeft geboekt over 8,4 miljard dollar omzet.

Waarde
De beursgang van Alibaba in New York zou wel eens de grootste in de Amerikaanse historie kunnen zijn. Deze titel is nu nog in handen van Facebook dat in 2012 zijn entree maakte op Nasdaq. Analisten schatten het Chinese e-commerce bedrijf op een waarde van 96,9 miljard dollar tot maar liefst 200 miljard dollar, meldt De Telegraaf. Daarvan zou Alibaba een belang van ongeveer 12 procent verhandelbaar wil maken. Naar verluidt gaat de e-commerce reus in augustus de beursvloer op.

Partnerschap
In het aangepaste prospectus heeft Alibaba ook 27 partners uit de eigen kring aangewezen die de bevoegdheid krijgen om bestuurders te benoemen, meldt persbureau Reuters. Onder andere oprichter Jack Ma, ceo Jonathan Lu en executive vice chairman Joseph Tsai zouden tot deze ‘partners’ behoren. Het partnerschap, wat concreet betekent dat Alibaba is verdeeld over verschillende eigenaren, belette eerder een beursgang van het bedrijf in Hongkong.