Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn start eigen affiliatenetwerk

2017-05-27
180101
  • 1:32

Albert Heijn is een affiliatecampagne gestart in samenwerking met Affiliate4You. De supermarktketen zet hiermee extra in op de promotie van zijn online boodschappenservice.

Dat staat geschreven in een bericht voor toekomstige partners op Affiliateforum.nl. ‘Profiteer ook van het enorme succes van Ah.nl en promoot deze campagne’, zo roept Albert Heijn externe partijen op. ‘In het systeem staan verschillende banners en tekstlinks en er is een deeplink generator beschikbaar. Bovendien heeft Ah.nl regelmatig acties met bijpassende bannersets zoals de WK-actie.’ De keten belooft partners 5 euro per lead (cost per lead).

'Het klopt inderdaad dat Albert Heijn vandaag is gestart met een campagne via Affiliate4you', vertelt een woordvoerster van Albert Heijn aan Twinkle. 'Albert Heijn heeft een ambitieuze groeiambitie op het gebied van online en wij denken dat affiliatemarketing hier een bijdrage aan kan leveren. Het is een van de kanalen die wij inzetten om klanten te attenderen op de voordelen van online boodschappen doen. Affiliate4you zit rondom de kerndoelgroep die veel gebruik maakt van online boodschappen doen, namelijk gezinnen. We zijn heel benieuwd hoe het gaat lopen. Wij denken dat de propositie van online boodschappen doen interessant is voor veel partners, dus wat dat betreft hopen we op een breed bereik.'

Appie
Albert Heijn trok onlangs de stekker uit zijn eerste online shop voor boodschappen webwinkel.ah.nl om helemaal over te gaan op Appie. De bestelapplicatie kan zowel op pc’s en laptops (Ah.nl/appie), als op smartphones en tablets worden gebruikt. Acties die klanten op een apparaat uitvoeren, zoals een boodschappenlijstje maken, worden gesynchroniseerd en ze zijn daardoor ook op andere apparaten terug te vinden.

Ahold’s merken
Albert Heijn is het vlaggenschip van Twinkle100-aanvoerder Ahold, ook eigenaar van onder andere Etos, Gall & Gall en Bol.com. Een aantal producten van Etos, dat momenteel zelf geen webwinkel heeft, zijn sinds enige tijd te koop op Bol.com. Gall & Gall kreeg dit jaar een nieuwe eigen webwinkel.