Twinkle | Digital Commerce

Adolfo Dominguez: helft online verkopen in de winkel

2017-11-08
180101
  • 1:36

Het Spaanse retailmerk Adolfo Dominguez genereert 50 procent van zijn online verkopen in zijn ruim zevenhonderd winkels, zei e-commerce en omnichannel directeur Valeria Dominguez vanochtend op de Global E-commerce Summit in Barcelona. Dat aantal zal allicht nog toenemen.

Valeria Domininguez, dochter van de naamgevende oprichter, vertelde vanochtend in Barcelona hoe de online omzet van het modemerk in vijf jaar tijd is vervijfvoudigd, zonder daarbij exacte cijfers te noemen. De winst uit e-commerce groeide met 13 procent. Adolfodominguez.com draait op Magento Enterprise en bedient shoppers in 25 Europese landen en binnenkort ook Mexico.

Autistisch
Dominguez (foto) vertelde hoe ze intern bergen heeft moeten verzetten om de geesten rijp te maken voor een digitale slag naar de consument: ‘Als je zo’n proces in gang zet zullen mensen je haten en iedere dag opnieuw willen begraven. Je moet een beetje autistisch zijn’, zei ze gekscherend. De Spaanse liet weten een Amerikaanse managementstijl te hanteren, anders dan de hiërarchische van haar vaderland. Haar team heeft naar haar zeggen een ‘licence to fail’.

App voor personeel
Winkelpersoneel van Adolfo Domininguez is erop getraind om bezoekers te wijzen op extra aanbod aan producten, maten en kleuren op de site, dat direct kan worden besteld. Nu al tekenen de in-store online sales voor de helft van de e-commerce omzet. Dat aandeel zal vermoedelijk toenemen als winkelmedewerkers gaan werken met de speciale tablet-applicatie die nu voor hun in ontwikkeling is.

Barcodescanner
Maar winkelbezoekers kunnen veel van het werk ook zelf doen, aan de hand van een nieuwe mobiele app die deze week wordt gelanceerd; die is onder andere voorzien van een barcodescanner. Door codes op kledinglabels te scannen, kunnen gebruikers producten direct bestellen om ze thuis te laten bezorgen. Daarnaast maakt de app actuele winkelvoorraden straks inzichtelijk, waardoor shoppers op afstand kunnen zien in welke winkel ze dat rode jurkje direct kunnen komen passen en kopen.