Twinkle | Digital Commerce

Vente-Exclusive.com verkozen tot beste webwinkel van België

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Vente-Exclusive.com won gisteren in het Koloniënpaleis in Tervuren de overall prijs bij de BeCommerce Awards. Daarmee is het bedrijf uitgeroepen tot de beste webwinkel van België. Een aantal Nederlandse partijen mocht een publieksprijs mee naar huis nemen.

Vente-Exclusive.com dingt in juni namens België mee naar de Entrepreneurial Award, de prijs voor beste webwinkel van Europa. Deze wordt uitgereikt tijdens de zesde editie van de Global E-commerce Summit op 16, 17 en 18 juni in Barcelona. Het bedrijf neemt het onder andere op tegen Bol.com, dat Nederland vertegenwoordigt.

Vakprijzen
Dit jaar werd tijdens de BeCommerce Awards voor het eerst de zogenoemde Start-up Award uitgereikt aan de beste online start-up op de Belgische e-commerce markt. De prijs ging naar Carrenoir.be. De Mobile Award ging naar Pizza.be, Sarenza.be werd beloond met een Cross-border Award, Close-up.be won de Starters Award en de prijs voor de webshop die het beste het milieu respecteert, de Green Award genoemd, werd uitgereikt aan Yves-rocher.be.

Publieksprijzen
Naast de zes vakprijzen werden er elf publieksprijzen vergeven. Zo’n veertigduizend consumenten konden de afgelopen tijd op hun favoriete winkel uit verschillende categorieën stemmen. Onder deze prijswinnaars bevindt zich een aantal van oorsprong Nederlandse webshops. De winnaars zijn (op alfabetische volgorde van categorie):

- Elektronica
Replacedirect.be

- Financiele producten
Belfius.be

- Huis, tuin & dier
Ledsky.be

- Kleding & toebehoren
Snapstore.be

- Multimedia
Unigro.be

- Ontspanning & vrije tijd
Smartphoto.be

- Reizen
Travelbird.be

- Schoonheid & gezondheid
Lensonline.be

- Telecom
Belgacom.be

- Vliegtickets
Jetairfly.com

- Voeding
Wijnvoordeel.be