Twinkle | Digital Commerce

Sign2Pay: mobiel betalen met handtekening

2017-10-05
180101

De nieuwe Belgische startup Sign2Pay laat shoppers online orders op hun smartphone afrekenen met hun eigen handtekening. Het bedrijf wil met de nieuwe functie het aantal winkelwagenverlaters in webshops sterk verminderen.

‘We shoppen elke dag meer via onze smartphone. Maar vaak ronden we die aankoop niet af omdat we voor de betaling onze kaartlezer van de bank nodig hebben. En die hebben we uiteraard niet altijd op zak. Dat is een echt probleem voor handelaars’, zegt oprichter Nicolas Mertens. ‘Voor een handtekening hoeft de consument niet uit zijn zetel. En is de kans dus kleiner dat hij een volle winkelwagen achterlaat zonder aankoop.’

Internationaal systeem
De handtekeningfunctie kan als betaaloptie worden geïntegreerd in de apps van webshops uit 27 Europese landen. Het systeem is gekoppeld aan de rekeningnummers van 3.700 Europese banken. ‘Dat wil zeggen, dat Sign2Pay transacties aankan over meer dan 500 miljoen rekeningnummers', aldus Mertens. 'Meer dan alle andere mobiele betaaloplossingen, zoals iDeal, Bancontact/MrCash, Sofort en Carte Bancaire. Handelaars kunnen nu dus probleemloos transacties uit heel Europa accepteren, waar iDeal of Bancontact/Mr. Cash zich tot nationale transacties beperkt.’

Commissie
Webshops betalen 2,5 procent commissie van elke transactie aan het Belgische bedrijf. Daarbovenop komt 25 eurocent fee per betaling. Sign2Pay bevindt zich nu nog in de bètafase. De functie wordt getest in het project ‘Sign2Play’, waarbij testers na afloop van het zetten van de handtekening een spelletje cadeau krijgen (zie afbeelding hieronder). Het is nog onbekend wanneer Sign2Pay officieel wordt gelanceerd.