Twinkle | Digital Commerce

‘Duitse luxesite Mytheresa in de etalage’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

De Duitse luxury webshop Mytheresa komt binnenkort in de etalage te staan. Dat heeft mediabureau Reuters van drie anonieme bronnen vernomen. Het bedrijf zette vorig jaar een omzet van 66 miljoen euro om en boekte in 2012 een winst van 2,5 miljoen euro.

Mytheresa werd in 2006 opgericht door Susanne en Christoph Botschen, die al sinds 1987 eigenaar waren van de designerboetiek Theresa in München, schrijft Drapers. Het echtpaar verkoopt luxe vrouwenmode van 180 merken als Valentino, Miu Miu en Jimmy Choo.

Ook naar Nederland
Het grootste deel van de 66 miljoen euro die de webshop vorig jaar omzette was afkomstig van Duitse, Britse, Franse en Italiaanse klanten. De online winkel verzendt ook voor dertien euro binnen twee tot drie werkdagen naar Nederlandse consumenten. Voor negentien euro kan een order ook binnen één werkdag in huis zijn. Nederlanders dienen hun order wel op Mytheresa.com te plaatsen, er zijn geen verschillende landensites.

100 miljoen euro
Mytheresa wordt door Goldman Sachs op de verkoopmarkt gezet. Naast de eigenaren Botschen heeft investeringsmaatschappij Acton Capital Partners sinds 2010 een minderheidsbelang in de shop. Het bedrijf wil dit jaar een online omzet van 100 miljoen euro boeken. Het is onbekend waarom de eigenaren de webwinkel van de hand willen doen.