Twinkle | Digital Commerce

Booking.com lanceert huisverhuursite Villas.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Booking.com heeft voor het eerst een apart label en een aparte website naast zijn hoofdmerk en gelijknamige site gezet. Op Villas.com zijn bij de start bijna honderdvijftigduizend villa’s, appartementen en andere huizen te vinden die kunnen worden gehuurd.

Booking.com zegt te begrijpen dat er ‘een groot verschil zit tussen het boeken van een kamer in een hotel en het plannen van een “doe-het-zelf” vakantie’. Vandaar de komst van Villas.com, dat veel minder accommodaties aanbiedt dan de Amerikaanse marktleider HomeAway. Op die site zijn meer dan 625.000 verschillende verblijven te boeken.

Direct boeken
De 146.672 verblijfsopties op Villas.com, verspreid over 25.000 bestemmingen in de hele wereld, kunnen direct op de site worden geboekt. Een bevestiging volgt direct, is de belofte; huurders hoeven niet te wachten op een reactie van de verhuurder, zoals bij Airbnb, of van een derde partij.

Ander jasje
Volgens de toonaangevende reissite Tnooz is Villas.com technisch gezien Booking.com in een nieuw jasje. De functionaliteit is nagenoeg identiek, inclusief de filtertools en fotogalerijen. De reviews op de site zijn afkomstig van Booking.com, dat het aanbod aan vacation rental properties sinds begin vorig jaar al fors uitbreidde. Villas.com is feitelijk een extra kanaal om het bestaande aanbod van Booking.com in dit marktsegment te slijten.