Twinkle | Digital Commerce

Veel meer webwinkeliers in kleding en voeding

2017-05-27
757519
  • [nieuws]
  • 1:03

Het aantal Nederlandse webwinkeliers in kleding en voeding is in een jaar tijd flink gegroeid, leert een blik op data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er zijn 830 online kledingverkopers en 240 online voedselverkopers meer dan een jaar geleden.

Het CBS telde 5.810 online kledingverkopers, versus 4.980 vorig jaar, een groei van 17 procent. Het aantal food-verkopers op het web nam iets minder hard toe, met 14 procent tot 1.995 bedrijven. Ook het aantal webwinkeliers in vrijetijdsartikelen groeide met dat percentage, tot 2.180 ondernemingen.

Groei per categorie
In de tabel hieronder is te zien dat het aantal bij de Kamer van Koophandel ingeschreven webshops - dat zijn zeker niet alle online verkopers in Nederland - in alle productcategorieën is gegroeid, behalve in de verzamelcategorie ‘overige non-food’:

 
 
CBS
Uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS bleek dat de omzet van verkopers op afstand afgelopen februari 5,9 procent hoger lag dan in februari vorig jaar. De groeicijfers betreffen de circa dertigduizend detailhandelaren ‘via postorder en internet’ die bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven.