Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl experimenteert met community op Pizza.nl

2017-05-27
523151
  • 1:09

Thuisbezorgd.nl is een community voor pizzaliefhebbers gestart op Pizza.nl, een domein dat eind vorig jaar werd aangekocht. Oprichter en ceo Jitse Groen laat Twinkle weten dat op termijn bestelfunctionaliteit aan de site zal worden toegevoegd.

Op Pizza.nl wisselen liefhebbers voornamelijk recepten uit. Ook zijn er product reviews te vinden, van onder andere een ijsmachine en een ‘pizzarette’. Het tabje ‘pizza bestellen’ leidt naar Thuisbezorgd.nl/pizza-bestellen en op Pizza.nl zelf staat een overzicht van pizzeria’s:

Besteloptie
Thuisbezorgd.nl, het vlaggenschip van moederbedrijf Takeaway.com, kreeg het domein Pizza.nl eind vorig jaar in handen. Groen wil nog niet al te veel kwijt over de plannen met de site, waar een vijfkoppig team voor werkt. Hij spreekt van een experiment en laat wel weten dat er een besteloptie zal komen. Of het ingrediënten, pizza’s of tafels in pizzeria's zijn die straks besteld kunnen worden, of een combinatie hiervan, is onduidelijk.

Lieferando.de
Takeaway.com maakte vorige week de overname bekend van de Duitse concurrent Lieferando.de. Door de aanstaande samenvoeging met het eigen Lieferservice.de ontstaat het grootste restaurantnetwerk van Duitsland, met meer dan tienduizend restaurants. Takeaway.com, in 9 Europese landen actief, heeft laten weten dat de Nederlandse markt desondanks groter blijft. Met een omzet van 110 miljoen euro in 2012 bezet Thuisbezorgd.nl de 10e plek in de Twinkle100.