Twinkle | Digital Commerce

Overstock.com opent platform voor asieldieren

2017-05-27
180101
  • 0:54

Overstock.com heeft een platform geopend waarop huisdieren uit asiels in de Verenigde Staten kunnen worden gevonden door Amerikaanse dierenliefhebbers. De site is gekoppeld aan Overstock.com’s pagina's voor dierenproducten.

Op Pets.overstock.com kunnen consumenten zoeken naar verstoten dieren uit asiels in de buurt van hun woonplaats. De dieren zijn ingedeeld in de categorieën katten, honden, reptielen, vogels, paarden en overige dieren. De zoekresultaten kunnen vervolgens worden gefilterd op bijvoorbeeld het ras, het geslacht, het energieniveau en het patroon van de vacht.

Adopteren
Overstock.com koppelt de dierenliefhebber, als deze een keuze heeft gemaakt, gratis aan het bijbehorende asiel via de knop ‘adopt me’ op de profielpagina van het huisdier. Ook kan er meer informatie over de betreffende kat of hond worden aangevraagd bij de huidige verzorger.

Benodigdheden bestellen
Op de homepage van het dierenplatform wordt de consument uitgenodigd om bijbehorende verzorgingsbenodigdheden als kattenbakken, hondenhuizen en huisdierhekken aan te schaffen. Deze staan op Overstock.com en kunnen worden gekocht voordat het nieuwe huisdier de woning betreedt.