Twinkle | Digital Commerce

Online verkoop Pets Place in de lift

2019-10-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Winkel in dierenbenodigdheden Pets Place zag zijn omzet vorig jaar met 30 procent toenemen naar 180 miljoen. Online groeide ook hard, met 55 procent.

Dit jaar verwacht het bedrijf die online groei door te zetten. In het eerst halfjaar van 2019 zag het bedrijf namelijk zijn online omzet met 89 procent groeien. Met een geschatte online omzet in 2018 van 16 miljoen euro bezet Pets Place, samen met Boerenbond – beiden onderdeel van IJsvogel Retail – de 124e positie in de Twinkle100.

Het overgrote deel van de omzet behaalt Pets Place dus uit het fysieke kanaal. Vooral diensten waren vorig jaar een belangrijke groeimotor. Zo steeg de omzet van dierenartsdienst Vets Place met 311 procent. Ook de omzet van de dog wash en de trimsalon stegen hard. Die laatste met 253 procent.

Verkopen op bol.com

Sinds april vorig jaar verkoopt Pets Place ook via bol.com. In het eerst halfjaar van 2018 wist het bedrijf, zowel via die weg als de eigen webshop, de online verkopen te verviervoudigen. Daarover liet managing director Ard Malenstein eerder weten. ‘Door onze samenwerking kwamen er opeens twaalfduizend sku’s op bol.com beschikbaar. Voor tien uur ’s avonds besteld, morgen in huis. Dat sloeg aan, meer dan ik had verwacht.’