Twinkle | Digital Commerce

Eigen webwinkel voor Gall & Gall

2017-05-27
325491
  • 1:27

Gall & Gall biedt klanten voor het eerst de mogelijkheid om zijn volledige assortiment online aan te schaffen. Anders dan op Ah.nl, waar een deel van het assortiment verkrijgbaar blijft, verkoopt de formule op Gall.nl ook sterke drank.

Gall & Gall leunde voor zijn online verkoopactiviteiten tot nu toe op Ah.nl. Op de eigen site was alleen een cadeaushop in de lucht. Vanaf nu is het hele assortiment van de honderddertigjarige keten online aan te schaffen.

Bezorgen of afhalen
De bezorglogistiek voor Gall & Gall heeft Ahold niet in eigen hand, maar deze is uitbesteed aan DPD. Webshoppers kunnen bestellingen voor 5,95 euro thuis laten bezorgen (gratis bij orders boven de 75 euro), of kosteloos oppikken in een van de vestigingen van de keten. Alleen Gall & Gall bestellingen op Ah.nl (en Webwinkel.gall.nl) kunnen worden opgehaald bij de pick-up points van de supermarktformule. Albert Heijn probeerde in het recente verleden overigens nog klanten aan zijn webwinkel te binden met gratis bezorging bij een bierbestelling.

Etos
Of drogisterijketen Etos net als Gall & Gall een complete eigen webwinkel krijgt, kan woordvoerster Anoesjka Aspeslagh niet bevestigen. Wie nu een bezoek brengt aan Webwinkel.etos.nl, krijgt te lezen dat de webshop ‘binnen enkele weken’ gaat sluiten en wordt vast doorverwezen naar Appie. Albert Heijn gaat voor zijn e-commerce activiteiten ook helemaal draaien op deze bestelapplicatie.

Twinkle100
Albert Heijn, Etos en Gall & Gall zijn de Nederlandse winkelformules van Ahold, lijstaanvoerder van de Twinkle100. Bezorgservice Albert zal als apart merk komen te vervallen. Afgelopen jaar heeft Ahold voor het eerst meer dan een miljard euro aan online omzet geboekt. De inkomsten uit digitale verkoop groeiden met 16,9 procent.