Twinkle | Digital Commerce

WeAreLabels blaast Welikefashion.com nieuw leven in

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

WeAreLabels, actief als online en offline modeverkoper, neemt Welikefashion.com over. De webwinkel in dames- en kindermodeartikelen ging begin dit jaar failliet. Naar verwachting start Welikefashion.com medio maart weer met verkopen.

Welikefashion.com maakt melding van de doorstart. ‘Be prepared for the biggest sale ever’, wordt de bezoeker vast gewaarschuwd. Eigenaar Pieter-Bas Broeke laat weten dat WeAreLabels een 'flinke slag' wil slaan in het versterken van zijn positie in Nederland. 'ISM eCompany bouwt momenteel aan een nieuw e-commerce platform voor Welikefashion.com, waarmee we online twee tot drie stappen vooruit kunnen zetten', vertelt hij aan Twinkle.

Basis online
WeAreLabels positioneert zich als aanbieder van ‘kleine, exclusieve en internationale modemerken tegen een betaalbare prijs’. Het bedrijf beschikt over vier modewinkels en een shop-in-shop bij Hutspot, allemaal in Amsterdam. Sinds zo'n anderhalf jaar verkoopt het bedrijf ook online. Daarover schrijft de onderneming: ‘In de webshop van WeAreLabels kun je terecht voor complete outfits, unieke tops, jassen, jurkjes en broeken van onze favoriete merken. En aangezien je nooit genoeg accessoires kunt hebben, vind je bij ons ook een aanbod aan tassen, sieraden, riemen en schoenen.’

Curatie
Curatie is een belangrijke onderscheidende factor voor WeAreLabels: ‘Het is niet onze ambitie om een enorm webwarenhuis te worden waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet. Onze kracht zit 'm juist in een pre-selected collectie van gevestigde en jonge designers.’

Geïnspireerd op de catwalk
Overnameprooi Welikefashion.com werd in 2002 door de zusjes Marianne en Barbara van Leeuwen opgericht als Netalsindefilm.nl, een webwinkelnaam die vijf jaar lang in gebruik bleef. Op de site, en later ook in een fysieke winkel, verkocht Welikefashion.com kleding, accessoires, schoenen en beautyartikelen ‘geïnspireerd op het stijlgevoel van celebrities of de runway’. Op 14 januari werd het bedrijf failliet verklaard als gevolg van achterblijvende omzet.