Twinkle | Digital Commerce

Zalando lanceert nieuwe mobiele app voor iPhones en iPads

2017-05-27
180101
  • 1:31

Zalando heeft een nieuwe mobiele app gelanceerd voor zowel iPhones als iPads. Voorlopig kunnen alleen Duitse webshoppers de applicatie gebruiken, maar een internationale introductie volgt. Op dit moment moeten Nederlandse shoppers het überhaupt nog zonder Zalando-app stellen.
 
Productmanager Carsten Ernst zei afgelopen zomer dat één op de vijf Duitse Zalando-bezoekers binnenkwam via mobiele apparaten. Steeds meer Duitsers maakten gebruik van de app die eind 2012 werd geïntroduceerd voor iPhones en Android-telefoons. Voor tablets was die niet geschikt.Universele app
Nu, een half jaar later, dankt Zalando al een derde van zijn Duitse bezoek en een kwart van zijn omzet aan mobiele apparaten. Van alle mobiele orders wordt de helft vanuit huis geplaatst. Zalando-ceo Filip Dames laat vandaag weten dat Zalando al langer de wens koesterde om een universele app voor iOS-apparaten te lanceren. Of er een variant voor Google’s besturingssysteem Android komt is onduidelijk, maar wel waarschijnlijk.

Outfit creator in de maak
In de nieuwe iOS-app is onder andere ruimte gemaakt voor Zalando’s magazine, een barcodescanner en tal van social sharing opties. Een mobiele ‘outfit creator’ is in de maak en zal op termijn als update beschikbaar komen. Voor de Nederlandse markt lanceerde Zalando nog helemaal geen mobiele applicaties, maar ook hier zal de universele app in de loop van dit jaar beschikbaar komen, net als in de andere twaalf Zalando-markten.

Investeringen in infrastructuur
De nummer 3 van de Twinkle100 heeft de focus verlegd van snelle internationale expansie naar verbetering van zijn infrastructuur (it en logistiek). Zo gaat Zalando, dat onlangs een tweede permanente stenen winkel aankondigde, Nederlandse webshoppers binnenkort bedienen vanuit een nieuw eigen magazijn in Mönchengladbach. De levertijd wordt daarmee verkort. Sinds medio september kunnen Nederlandse bestellers de bekende dozen ook oppikken bij de PostNL’s netwerk PakjeGemak.