Twinkle | Digital Commerce

Siebel Juweliers failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Siebel Juweliers is gisteren door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. Dat meldt de juweliersketen op zijn website. Het bedrijf sloot vorige week al zijn webshop en fysieke winkels.

‘Tegenvallende resultaten hebben uiteindelijk gezorgd voor het faillissement’, staat geschreven op Siebeljuweliers.nl, de voormalige webshop van de keten. ‘Pogingen van de directie om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn helaas niet realiseerbaar. De directie heeft daarom het besluit genomen om het faillissement aan te vragen. Per vandaag onderzoekt de aangestelde curator naar mogelijkheden voor een eventuele doorstart.’

Mogelijke doorstart
Curator Frits Kemp van Fort Advocaten vertelt aan NU.nl dat de verkopen van Siebel Juweliers in feestmaand december erg tegenvielen. De Rabobank zegde vervolgens een belangrijk krediet op, waardoor het voortzetten van het bedrijf niet meer mogelijk bleek. Volgens Kemp is er al contact gezocht met mogelijke overnamekandidaten.

Wehkamp.nl
Siebel Juweliers opende zijn eerste juwelierszaak op 30 maart 1912 aan de Weste Wagenstraat in Rotterdam. In 2013 ontving het bedrijf het predicaat Koninklijk. De juweliersketen startte vorig jaar mei een samenwerking met Wehkamp.nl om daar online te verkopen. Wehkamp.nl liet vorige week al aan Twinkle weten dat het online warenhuis verzocht was de verkoop van Siebel-producten te staken.

Deuren blijven dicht
Bij Siebel werken ongeveer 170 mensen. De winkels blijven voorlopig nog gesloten, omdat ‘het openhouden volgens Rabobank de belangen kan schaden’, meldt de curator. Rabobank heeft het pandrecht op de juwelenvoorraad van Siebel.