Twinkle | Digital Commerce

Omoda optimaliseert klantenservice met videochat

2017-11-09
180101
  • 1:15

Omoda start over enkele weken met het aanbieden van videochat in de webshop. Zo kunnen consumenten persoonlijker worden geholpen bij het vinden van de juiste schoen of tas, denkt het retailbedrijf.

E-commerce manager Gertie Bin sprak vanmiddag tijdens de Webwinkel Vakdagen in Jaarbeurs Utrecht over de nieuwe ontwikkelingen binnen Omoda’s webshop. De nummer 46 van de Twinkle100 realiseert - iets later dan gedacht – over ‘vier tot vijf weken’ zijn nieuwe distributiecentrum in thuishaven Zierikzee.

Fysieke winkel in dc
‘In dit dc wordt een fysieke Omoda-winkel gebouwd die medewerkers van het magazijn en de klantenservice helpt bij het zelf ervaren van de beleving achter Omoda’, aldus Bin. De nagebootste stenen vestiging is vooral handig voor het klantenservicepersoneel. Zij krijgen direct na de opening van het magazijn te maken met een vernieuwing binnen Omoda.nl: videochat.

Persoonlijke hulp
Consumenten kunnen vanuit de webshop inbellen om een medewerker van de retailer te spreken. De medewerker hoort alleen de stem van de klant, terwijl de klant wel video én geluid heeft. Via de chat kan de klant een vraag stellen over een bepaalde schoen of om tips vragen voor schoeisel bij een bepaalde outfit. De medewerker kan dan online een productsuggestie doen of een schoen of tas uit de fysieke winkel halen en voor de camera tonen.

‘Zo gaan we steeds meer naar een persoonlijke service toe waarin ook de content op de website op het individuele level is toegespitst’, concludeert Bin.