Twinkle | Digital Commerce

Omoda opent nieuw distributiecentrum voor verdere groei

2017-11-11
180101
  • 1:22

Omoda opent een nieuw distributiecentrum in zijn thuishaven Zierikzee. Het centrum vervangt de zeven al bestaande centra in dezelfde plaats, waardoor de schoenenshop aan het eind van dit jaar vanuit één kantoor gaat verzenden. Met het centrum wil het bedrijf onder andere internationaal verder groeien.

De zeven distributiecentra maken het Omoda volgens woordvoerder Sander van Westen nu moeilijker om pakketten te leveren. ‘Nu zijn de producten verspreid over de zeven opslagruimtes en moeten er steeds busjes rijden met pakketten om de artikelen op de juiste plek te krijgen voor verzending. Als ons nieuwe distributiecentrum eind dit jaar opent zal dit niet meer het geval zijn, wat veel tijd scheelt’, vertelt hij aan Twinkle. Het nieuwe distributiecentrum wordt met 8.000 vierkante meter zes keer zo groot als de centra die het bedrijf nu heeft.

Omoda.com
De opening van een nieuw centrum is onderdeel van Omoda’s plan om internationaal verder uit te breiden. ‘Binnen nu en drie maanden’ opent het bedrijf naar eigen zeggen Omoda.com. Deze Engelstalige webshop is bestemd voor alle landen die op dit moment nog geen gebruik kunnen maken van de service van de schoenenwinkel. Omoda opende naast Omoda.nl al webwinkels voor België (Omoda.be, 2008), Duitsland (Omoda.de, 2010) en Frankrijk (Omoda.fr, 2012).

Verzendkosten
Klanten van de bestaande webshops kunnen gebruik maken van (voor de klant ) gratis verzending. Op Omoda.com krijgen consumenten straks een lijst te zien met de levertijd per land en bijbehorende verzendkosten. De schoenenwinkel is momenteel in gesprek met Bongo International als mogelijke bezorgpartner voor de internationale webshop.