Twinkle | Digital Commerce

Karwei opent webwinkel

2017-05-27
340290
  • 1:27

Karwei biedt klanten voor het eerst de mogelijkheid om online te bestellen. Alle 130 vestigingen van de bouwmarktketen worden vanaf morgen een afhaalpunt voor pakjes van PostNL. De winkels van zusterformule Gamma zijn dat al.

Op Karwei.nl zijn momenteel zo’n 2.500 producten te bestellen, waaronder vloeren, gordijnen en (tuin)gereedschap. Het webassortiment zal de komende periode worden uitgebreid. PostNL bezorgt orders op een adres naar keuze, maar ze kunnen ook worden afgehaald in de bouwmarkten. Voor de warehousing en fulfilment sloot moederconcern Intergamma een deal met het Belgische Katoen Natie; producten worden verzonden vanuit het havengebied van Antwerpen.

Samenwerking met PostNL
Intergamma kondigde een klein jaar geleden zijn entree als e-commerce speler aan. Voor de online verkoop van zijn ketens Gamma en Karwei ging het concern in zee met PostNL, dat afhaalpunten in de bouwmarkten zou openen. Ook shoppers die bij andere webwinkels hebben besteld kunnen daar pakketjes oppikken.

Click & collect
Gamma startte afgelopen september met online verkoop en sindsdien doen alle 165 vestigingen dienst alsclick & collect point’ voor PostNL. Vaktitel MIX meldt dat alle vestigingen van Karwei dat vanaf morgen zullen doen. ‘Met onze ruime openingstijden en parkeergelegenheden haal je snel en eenvoudig een besteld pakket op’, zegt een woordvoerder van Karwei tegen de vaktitel. De keten hoopt met de afhaalpunten extra verkeer naar zijn winkels te trekken. 

Online klusser
Sinds afgelopen voorjaar bieden Gamma en Karwei bezoekers al de optie winkelvoorraden online in te zien. Concurrent Praxis startte een jaar geleden met 'Klik & Haal Af’, diens zuster Formido verkoopt al iets langer online. Bol.com mengde zich in februari 2013 in de strijd om de online klusser, op de Nederlandse webwinkel van Hornbach blijft het wachten.