Twinkle | Digital Commerce

‘Fusie tussen D-reizen en VakantieXperts ophanden’

2017-05-27
21291483
  • [nieuws]
  • 1:18

D-reizen en VakantieXperts staan op het punt om een fusieovereenkomst te tekenen. Met de deal zou de met afstand grootste reisbureauketen van Nederland ontstaan.De Telegraaf en TravMagazine schrijven vanochtend over de ‘megafusie’, die door de betrokken partijen niet formeel is bevestigd. Volgens TravMagazine zijn directeuren Hans Holterman en Diederieke Alferink van VakantieXperts (ook wel VX) en Will van den Hoogen van D-reizen al enige tijd in gesprek over de fusie, die binnenkort definitief zou moeten worden beklonken.

Concentratie
Van den Hoogen van D-reizen noemt concentratie in de branche, die zich eerst bij touroperators en nu bij reisbureaus doet voelen, noodzakelijk om te overleven. ‘Iedereen is met iedereen in gesprek, dus ook D-reizen met VX’, laat hij TravMagazine weten. ’Wij willen als D-reizen aan het roer blijven om onze leidende positie te behouden. Daarom willen wij een prominente rol spelen zodat deze concentratie tot stand komt. Zodra zaken definitief zijn, komen we ermee naar buiten.'

D-reizen
D-reizen, dat een jaar geleden zelf nog in de etalage stond, nam afgelopen oktober 81 winkels van Globe over na het faillissement van Oad Reizen. Daarmee kwam het totale aantal reiswinkels van de nummer 14 van de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100, op 270. D-reizen zet persoonlijke reisassistenten in om ‘het ‘internet te koppelen aan persoonlijk reisadvies'.

VakantieXperts
VakantieXperts, dat 151 winkels heeft in Nederland en online verkoopt op Vx.nl, is onderdeel van BCD Holdings. Dat is ook de eigenaar van Travix, met sites als Cheaptickets.nl, Budgetair, Easytobook.com en Vliegwinkel.nl de nummer 6 van de Travel 30.