Twinkle | Digital Commerce

D-reizen en VakantieXperts in zee met Expedia

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

De D-rt Groep, waar D-reizen en VakantieXperts deel van uitmaken, heeft een samenwerking gesloten met Expedia. Vakantiegangers worden zowel in fysieke reisbureaus als online gewezen op Expedia’s aanbod van een kwart miljoen accommodaties.

De D-rt Groep spreekt van een ‘strategisch partnership’ met de Amerikaanse online travel agent (OTA). Het aanbod van beide organisaties zou complementair zijn.

‘De samenwerking van deze grote reisorganisaties leidt binnen de reisbranche tot een unieke bundeling van elkaars slagkracht’, aldus Will van den Hoogen, CEO van de D-rt Groep. ‘Ze biedt off- en online een enorme uitbreiding van servicemogelijkheden richting de consument.’

Boekingsmogelijkheden
Dankzij de samenwerking hebben medewerkers van de circa vijfhonderd reisbureaus van D-reizen en VakantieXperts binnenkort een speciale applicatie ter beschikking, die toegang biedt tot Expedia’s aanbodkanalen. Hiermee worden de boekingsmogelijkheden voor de klant met meer dan 250.000 accommodaties uitgebreid. Bezoekers van D-reizen.nl en Vx.nl kunnen straks klikken op een tool van Expedia, die ook entree verschaft tot zijn online vakantienetwerken.

Strategie
Van den Hoogen spreekt van een ‘volgende zeer logische stap’ voor fusieorganisatie D-rt Groep, onderdeel van de Duitse RT / Raiffeisen Touristik Group. ‘Wij willen zijn, waar de consument zijn vakantie reserveert. De klant bepaalt hoe hij wil boeken, on- of offline, met een persoonlijk advies indien gewenst. Je vindt het namelijk altijd bij ons. Dat is de strategie voor D-reizen en VakantieXperts.’
 
Lees ook: D-reizen verdient via Tiqets aan entertainment (21 oktober 2014)