Twinkle | Digital Commerce

Amazon verkoopt Kindle-tablets in automaten op luchthavens

2017-11-08
180102
  • 1:12

Amazon heeft in diverse winkelcentra en luchthavens in de Verenigde Staten automaten geplaatst waarin zijn Kindle-producten te koop staan. Voorbijgangers kunnen zo gemakkelijk en snel een Kindle-tablet en accessoires aanschaffen, is het idee van de Amerikaanse e-commerce gigant.

Elke automaat heeft een digitaal scherm waarop het gewenste product kan worden gekozen. In een aantal stappen betaalt de klant het artikel met creditcard en kan het product, net als bij snoepmachines, onder uit de automaat worden gehaald. Daarna geeft de machine aan hoe de tablet of accessoire geretourneerd kan worden bij Amazon.com. De automaten staan op zichzelf; de gemaakte bestelling kan niet gekoppeld worden aan een bestaande Amazon-account.

Foto: GeekWire

Testbestelling
Een blogger van GeekWire vond een Amazon-automaat in een hal van de luchthaven in Las Vegas en plaatste een testbestelling. Hij vroeg zich af of consumenten het aan zouden durven om een bestelling van 379 dollar voor de Kindle-tablet in een automaat te plaatsen. Een woordvoerder van Amazon vertelt echter aan GeekWire dat de eerste reacties positief zijn.

Pop-up stores
De automaten zijn een vervolgproject van de pop-up stores die het bedrijf eind 2013 opende in winkelcentra in San Francisco. Amazon was daarmee voor het eerst fysiek aanwezig in de winkelstraat. Voorbijgangers konden er onder andere Kindle-tablets en e-readers testen en kopen. Daarvoor waren de Kindle-producten alleen in Best Buy-vestigingen in het echt te aanschouwen.