Twinkle | Digital Commerce

Zalando-cadeaukaart in Nederlandse winkels

2017-11-08
180101
  • 1:03

Zalando slijt cadeaukaarten ter waarde van 25 euro sinds kort in het fysieke Nederlandse winkelkanaal. De kaarten zijn voorlopig alleen te koop in winkels van Lekker op Weg en The Read Shop. Later zullen ze bij meer ketens verkrijgbaar zijn.


Tot voor kort waren de cadeaukaarten van Zalando alleen online te bestellen. Volgens Myrna Walsarie, countrymanager Nederland, brengt de fysieke koopoptie Zalando dichter bij zijn klanten. 'En ook diegenen die het niet gewend zijn om onze website te bezoeken, kunnen we nu cadeaubonnen aanbieden.’

Checkout
Anders dan op Zalando.nl, waar gevers zelf een waarde kunnen kiezen, ligt de waarde van de fysieke cadeaukaart vast op 25 euro. Wie het nummer op de kaart invoert in de checkout, ontvangt dit bedrag als besteedbaar tegoed op zijn account. Zodoende kan de korting ook over meerdere transacties worden verdeeld.

Pop-up store
Met een online omzet van 200 miljoen euro in 2012 is Zalando de nummer 3 in de Twinkle100. Het Duitse bedrijf had in de eerste week van oktober een pop-up store in de Amsterdamse Kalverstraat. Een vast fysiek verkooppunt heeft Zalando alleen in Berlijn: de Zalando Outlet.