Twinkle | Digital Commerce

PayPal versnelt bezorgen Chinese online orders in EU

2017-05-27
180101
  • 1:26

PayPal is een samenwerking aangegaan met de Chinese Beijing Post om het leveren van online bestellingen vanuit China in de Verenigde Staten en Europa te versnellen. Kleine pakketten moeten straks nog dezelfde dag op het vliegtuig worden gezet, belooft de online betaaldienst.

Beijing Post is een van de grootste postbedrijven in China en is ook een van de grootste spelers op de internationale postmarkt vanuit het Aziatische land. Samen met dit bedrijf start PayPal met de dienst PayPal Package, waarbij overzeese orders bij Chinese online retailers sneller moeten worden afgeleverd.

Volwassen systeem
Momenteel duurt het nog tien tot twintig dagen voordat een bestelling bij een Amerikaanse of Europese consument is gearriveerd, meldt PayPal op zijn site. Via de Beijing Post moet dit veel sneller gaan, omdat PayPal gebruik kan maken van het ‘volwassen import- en exportsysteem’ van het postbedrijf.

Order volgen
Kleine pakketten moeten binnen één dag in het vliegtuig zitten, meldt PayPal. Het betaalbedrijf doet geen uitspraken over hoe lang een order er precies over gaat doen om het huis van een Europeaan of Amerikaan te bereiken. Klanten kunnen met PayPal Package hun bestelling volgen via een track & trace systeem.

Logistiek in eigen land
In China staat logistiek hoog op de agenda. De grootste online speler in het land, Alibaba, maakte dit jaar bekend het bezorgnetwerk in eigen land te willen verbeteren. Daartoe lanceert de e-commerce gigant het China Smart Logistics Network (CSN), dat de komende acht tot tien jaar wordt uitgerold. Dankzij het netwerk worden bestellingen van onder andere Tmall en Taobao straks binnen 24 uur bij klanten in alle Chinese steden thuis afgeleverd.