Twinkle | Digital Commerce

Drie potentiële kopers voor La Redoute

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Kering, voorheen bekend als PPR, is momenteel in gesprek met drie mogelijke overnamekandidaten voor dochteronderneming La Redoute. De eigenaar van het Franse online modebedrijf heeft aan vakbonden laten doorschemeren dat ongeveer zevenhonderd werknemers van La Redoute na de ‘modernisering’ van het bedrijf op zoek moeten naar een andere baan.

‘Kering is momenteel in gesprek met drie potentiële kopers’, zo meldt een woordvoerder van de holding aan Just-style. ‘Zij weten ook allemaal dat er modernisatie plaats moet vinden in het bedrijf, vooral op het gebied van logistiek en IT. Ik kan niet zeggen welke functies er zullen verdwijnen met de modernisatie, maar het zal zeker impact hebben op de banen binnen het bedrijf.’ Bij La Redoute in thuisland Frankrijk werken momenteel 2.400 mensen, in het buitenland heeft het bedrijf 900 man personeel.

Investeren
Verschillende media meldden vorige week dat Kering van plan was om 300 miljoen euro te pompen in La Redoute om deze aantrekkelijker te maken voor overnamekandidaten. Deze geruchten wilde Kering echter niet bevestigen, net als de namen van mogelijke kopers. HIG Captial, OpCapita en vastgoedbedrijf Altarea Cogedim zouden geïnteresseerd zijn in La Redoute, meldt FashionUnited.

Geld toe krijgen
Kering is al geruime tijd op zoek naar een overnamekandidaat voor La Redoute. De Franse online modewinkel is een blok aan Kering’s been, zo liet de eigenaar begin oktober blijken. Kering meldde toen bereid te zijn honderden miljoenen te betalen aan de partij die La Redoute zou overnemen en vernieuwen. De voormalige postorderaar noteerde afgelopen jaar een verlies van ongeveer 50 miljoen euro bij een omzet van zo'n 1,1 miljard euro.