Twinkle | Digital Commerce

'Koper La Redoute krijgt geld toe'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

La Redoute staat in de etalage. Eigenaar Kering, tot voor kort bekend als PPR, is bereid honderden miljoenen te verstrekken aan de partij die de Franse online modewinkel wil revitaliseren.


Dat meldt de Le Nouvel Observateur. De zakentitel noemt de Franse investeringsfondsen Altarea Cogedim en Opcapita als mogelijke overnamekandidaten van mode- en interieuraanbieder La Redoute. Verschillende andere online retailers, waaronder sinds kort WE Fashion, bieden hun producten op het webplatform aan.

Eenmalig verlies
De voormalige postorderaar noteerde afgelopen jaar een verlies van ongeveer 50 miljoen euro bij een omzet van zo'n 1,1 miljard euro. Kering is volgens
Le Nouvel Observateur bereid een eenmalig verlies van tussen de 150 miljoen euro en 600 miljoen euro te slikken om La Redoute uit zijn portfolio te schrappen. De nieuwe eigenaar zou veel nieuwe investeringen moeten doen om het webmodehuis weer bij de tijd te brengen.

Pixmania
Een andere bekende Franse verkoper op afstand, Pixmania, wisselde vorige maand van eigenaar. Het Britse concern Dixons verkocht het webwarenhuis aan het Duitse Mutares.