Twinkle | Digital Commerce

The Fancy start met same day delivery in Amsterdam

2017-11-11
180101
  • 1:15

The Fancy bezorgt honderden producten voortaan nog dezelfde dag in Amsterdam. Wie voor 12 uur in de middag bestelt, krijgt artikelen uiterlijk vijf uur later geleverd, is de belofte van de social commerce speler.


The Fancy
werd begin 2011 in de VS gelanceerd als social photo sharing site à la Pinterest. Begin vorig jaar kwam The Fancy met een selfservice e-commerce tool voor verkopers. De site dook vanaf dat moment ‘head-first in social commerce’, om met weblog Techcrunch te spreken.

Leden kunnen getoonde producten direct aanschaffen bij participerende merchants, waarna The Fancy een verkoopcommissie ontvangt. Dankzij een later geïntroduceerd affiliatemodel kunnen ook leden zelf verdienen aan verkopen op de site; als ze een product delen dat door een ander wordt gekocht, strijken ze 2 procent commissie op.
 
Same day delivery
The Fancy introduceerde twee maanden geleden same day delivery in New York. De afhaaloptie is nu beschikbaar in meer dan honderd plaatsen, waarvan de meeste in de VS liggen. In Amsterdam kunnen 301 producten tegen 30 dollar aan verzendkosten nog dezelfde dag worden bezorgd, waardoor nog maar de vraag is hoeveel gebruik ervan zal worden gemaakt.


Mobiele app
De snelle bezorgdienst van The Fancy is ook uitgerold in onder andere Londen, Parijs, Barcelona, Milaan en Brussel. Same day delivery is ook op mobiele apparaten te selecteren als bezorgoptie, dankzij een update van The Fancy’s mobiele applicatie (iOS, Android volgt).