Twinkle | Digital Commerce

Pinterest breidt shopping-functies uit

2021-06-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Pinterest introduceert de nieuwe shopping feature 'shopping lists', waarbij alle productpins op één plek worden opgeslagen. Zo kunnen consumenten gemakkelijker hun opgeslagen producten terugvinden, zonder dat ze door al hun pins en borden hoeven te struinen.

De functie slaat automatisch alle productpins op en laat daar alle relevante informatie zien, zoals prijs, recensies en verzendinformatie. Daarnaast krijgen gebruikers een melding wanneer één van de producten in prijs is verlaagd. Het boodschappenlijstje is voorlopig nog niet beschikbaar in Nederland. De start wordt gemaakt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, later dit jaar breidt het uit naar Australië, Canada, Frankrijk en Duitsland.

Dan Lurie, global head of shopping products bij Pinterest, laat in een persbericht weten: ‘Mensen zijn altijd naar Pinerest gekomen om te winkelen – ze gebruiken Pinterest om nieuwe ideeën te ontdekken en denken actief na over wat ze moeten doen of kopen om deze ideeën te implementeren. We willen gebruikers helpen de juiste producten voor hen te vinden. Met een naadloze winkelervaring willen we ze het gevoel geven dat ze de juiste beslissing hebben genomen en kwaliteitsproducten hebben gekocht bij gerenommeerde retailers.’