Twinkle | Digital Commerce

Regiovers werkt samen met franchisenemers Jumbo en Gall & Gall

2017-05-27
180101
  • 1:39

Regiovers.nl is een samenwerking aangegaan met franchisenemers van landelijke ketens in food en non-food. Gall & Gall Goor en Jumbo Groenendijk verkopen nu via één van de streekwebwinkels van Regiovers aan lokale klanten.

Gall & Gall Goor verkoopt online in de regio Twente. De slijterij is een aanvulling op de lokale winkelbedrijven die zich al bij het platform Twentevers.nl hadden aangesloten. Dit zijn een groentenboer, een zuivelbedrijf, een slagerij en een bakkerij. ‘Klanten kunnen nu naast hun ambachtelijke versproducten ook bijpassende wijnen, fris en andere dranken bestellen’, laat Regiovers in een persbericht weten.

Onafhankelijk
Gall & Gall Goor handelt onafhankelijk van de keten Gall & Gall op Twentevers.nl. ‘Wij hebben de eigenaren van de vestiging zelf benaderd met de vraag of zij het leuk vinden om samen met lokale ondernemers online een assortiment van voedselproducten te verkopen aan mensen in de regio’, vertelt mede-oprichtster van Regiovers.nl Babs Buijs aan Twinkle.

Jumbo
Jumbo Groenendijk is de eerste supermarktvestiging die zich bij Regiovers aansluit. De franchisenemer is te vinden in de streekwebwinkel Vlijmen.regiovers.nl. Jumbo Groenendijk verkoopt, net als Gall & Gall, via deze webwinkel producten aan streekgenoten buiten Jumbo Supermarkten B.V. om, bevestigt Buijs. ‘De eigenaren van de Jumbo-supermarkt in Vlijmen kwamen zelf bij ons met het idee om mee te doen in de streekwebwinkel. Dat was erg gunstig voor ons, want wij kregen vanuit de klant te horen dat het gemakkelijker zou zijn om, naast de versproducten, ook alle dagelijkse boodschappen online te kunnen bestellen.’

Inzetten op non-food
Buijs: ‘Deze Jumbo-vestiging is een pilot om te zien of we met Regiovers verder in kunnen zetten op de online verkoop van non-food vanuit lokale vestigingen van landelijke supermarktketens. Als de proef goed verloopt, kunnen we per regio meer supermarktfranchisenemers gaan benaderen. Dat gaan we echt per streek bekijken, want alle ondernemers in de webshop moeten samen kunnen werken om de bestellingen gezamenlijk bij de klant af te kunnen leveren. Er moet een klik bestaan tussen de partijen.’