Twinkle | Digital Commerce

Omzet Pixmania in drie jaar gehalveerd

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

De omzet van Pixmania kwam afgelopen jaar uit op 446 miljoen euro, minder dan de helft van de jaaromzet die het Franse e-commerce bedrijf enkele jaren geleden nog boekte. Pixmania is op 31 december jongstleden officieel in handen gekomen van het Duitse Mutares.

Pixmania, ooit een veelbelovende Europese challenger van Amazon, kwam de afgelopen jaren in grote problemen terecht. De voormalige Britse eigenaar nam in augustus 2012 totale controle over Pixmania, waarna alle winkels en de non core productcategorieën werden gesloten. Dixons staakte Pixmania's verkoopactiviteiten in twaalf Europese landen en er verdwenen honderden banen.

Geld toe
Omdat dat allemaal niet mocht baten werd Pixmania vorig voorjaar nadrukkelijk in de etalage gezet. Dixons Retail vond afgelopen zomer een ‘koper’ in Mutares, dat 69 miljoen euro meekreeg om het noodlijdende webwarenhuis te ondersteunen. Op oudejaarsdag werd de voorgenomen acquisitie formeel afgerond. Volgens Mutares kwam de afgelopen jaaromzet uit op de genoemde 446 miljoen euro, tegenover nog 897 miljoen euro in 2010. Om het in perspectief te plaatsen: Wehkamp.nl is Pixmania naar omzet vermoedelijk voorbij gestreefd.

14 landen
Pixmania is nog actief in veertien Europese landen, waaronder Nederland. Er zijn momenteel zo’n 880 mensen werkzaam voor het bedrijf, dat opereert vanuit Frankrijk en Tsjechië.