Twinkle | Digital Commerce

Mutares neemt Prénatal Nederland over

2023-11-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Het Duitse investeringsfonds Mutares neemt alle Prénatalwinkels en e-commerce activiteiten in Nederland over van de PRG Retail Group. Het fonds verwacht de overname nog dit jaar af te kunnen ronden.

In het persbericht van Mutares geeft het bedrijf aan een exclusieve licentieovereenkomst aan te willen gaan om Prénatal, bestaande uit Prénatal Moeder en Kind BV en haar dochteronderneming WIJ Special Media BV, te gebruiken en promoten. Volgens Mark Friedrich, cfo van Mutares, versterken ze met deze overname hun Retail & Food-segment. ‘Net als iedere andere retailer in Europa en Nederland heeft ook Prénatal (Nederland) te kampen met uitdagende marktomstandigheden. Onlangs heeft het bedrijf een herstructureringsprogramma aangekondigd om zijn positie in een concurrerende marktomgeving verder te versterken. Ik heb er vertrouwen in dat Prénatal (Nederland), met de steun van het Mutares-team, zijn potentieel voor toekomstige groei verder kan benutten’, aldus Friedrich.

‘Prénatal heeft de afgelopen maanden zijn productaanbod en bedrijfsprocessen herzien en verfijnd om aan te kunnen sluiten bij de huidige en toekomstige markt’, geeft Richard Turk, ceo van Prénatal Nederland, aan. Hij is dan ook blij met de nieuwe eigenaar: ‘Samen zullen we er zeker in slagen onze strategische, commerciële en operationele ambities waar te maken.’