Twinkle | Digital Commerce

‘Pixmania vraagt uitstel van betaling aan’

2017-05-27
180101
  • 0:57

Pixmania heeft uitstel van betaling aangevraagd. De komende zes maanden wil de Franse webretailer reorganiseren of een koper vinden voor een gezonde herstart. De omzet van Pixmania daalde de afgelopen jaren fors door toenemende concurrentie.

Franse media melden dat Pixmania, dat onlangs zijn zestiende verjaardag vierde, graag verder wil als marktplaats. Met deze nieuwe strategie bezuinigt de pure player op kosten voor opslag en levering van eigen producten.

Flinke omzetdalingen
Pixmania, ooit een veelbelovende Europese challenger van Amazon, zag zijn omzet de afgelopen jaren dalen van 897 miljoen euro in 2010 naar 200 miljoen euro in 2014, meldt Journal du Net. Het personeelsbestand kromp van duizend man in 2010 naar 430 medewerkers vandaag.

Geld toe
De webwinkel, onder andere aanwezig in Nederland, sloot zijn fysieke winkels al in 2013. Vanwege Pixmania’s slechte financiële situatie besloot eigenaar Dixons Retail het bedrijf daarna te verkopen. Het legde uiteindelijk geld toe op de overname; het Duitse Mutares kreeg 69 miljoen euro om het noodlijdende webwarenhuis te ondersteunen.