Twinkle | Digital Commerce

Hema brengt notaris online voor 125 euro per akte

2017-11-08
180101
  • 1:09

Hema heeft een notarisservice voor Nederlandse consumenten gelanceerd. ‘Het regelen van een standaard samenlevingscontract of testament kan nu eenvoudig, in begrijpelijke taal, voor een vaste lage prijs via Hema.nl/notarisservice’, laat het bedrijf weten.

Hema werkt samen met diverse landelijk opererende notariskantoren om aktes te laten passeren. Dat is vereist om de aktes rechtgeldig te maken.

De notarisservice van Hema biedt onder andere uitkomst bij het maken van samenlevingscontracten en testamenten. Het opstellen van zo’n document gebeurt aan de hand van verschillende stappen op de Hema-site. Daarna wordt via de mail een concept toegestuurd. De geselecteerde notaris neemt contact op om een afspraak te maken voor ondertekening.

Eenvoudig en goedkoop
Hema maakt het opstellen van een samenlevingscontract of testament naar eigen zeggen ‘bijzonder eenvoudig’. De prijs per akte bedraagt 125 euro, inclusief  de BTW, ondertekening bij de notaris en het bewaren van het testament bij het testamentenregister en/of samenlevingscontract in de kluis van de notaris. ‘Afhankelijk van de situatie zijn er één, twee of drie aktes nodig’, laat Hema weten.

Verzekeringen, reizen en concertkaartjes
Met een online omzet van 120 miljoen euro in 2012 bezet Hema de 8e plek in de Twinkle100. Behalve producten verkoopt het bedrijf al langer onder meer verzekeringen, reizen en tickets voor evenementen online.