Twinkle | Digital Commerce

Deutsche Post gaat landelijk bezorgen in pakketkasten

2017-05-27
180101
  • 1:02

Deutsche Post gelooft dat bezorgboxen bij huizen uitkomst kunnen bieden aan webshoppers. Na een kleinschalig experiment in Bonn heeft het bedrijf nu een landelijke pilot met ‘Paketkästen’ aangekondigd.


Inwoners van om te beginnen het Beierse Ingolstadt kunnen voor 99 tot 179 euro een bezorgbox aanschaffen, schrijven verschillende Duitse media. Bezorgers van DHL, een dochterbedrijf van Deutsche Post, kunnen daar pakketjes in droppen als ze niet thuis zijn. Via de boxen kunnen huiseigenaren producten ook verzenden of retourneren. De pakketkasten van DHL zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren (video).

Boodschappen
Deutsche Post ziet in het nieuwe concept een mogelijke oplossing voor de bezorging van onder meer dagelijkse boodschappen, tekende persbureau Bloomberg eerder dit jaar op uit de mond van CFO Lawrence Rosen. Deutsche Post, dat net als PostNL kampt met afnemende volumes aan brievenbuspost, heeft een aandeel van zo’n 40 procent op de groeiende Duitse pakketmarkt. In het vorige boekjaar verwerkte het bedrijf circa een miljard pakjes. DHL werkt al langer met zogenoemde Packstations voor click & collect in Duitsland.

Logixbox
In ons land richt start-up Logixbox zich op de verkoop van kluizen aan huizen van webshoppers.