Twinkle | Digital Commerce

UPS start met netwerk van afhaalpunten in Duitsland

2017-05-27
173153
  • 1:11

UPS wil meer gaan verdienen aan de groeiende Duitse e-commerce markt. Het Amerikaanse verzendbedrijf bouwt aan een netwerk van afhaalpunten bij onder andere kiosken, tankstations en supermarkten. Nog dit jaar moeten onze oosterburen bij tweeduizend pakketshops terecht kunnen.

Volgende week worden de eerste 'UPS Paket-Shops' in Duitsland geopend, schrijft manager magazine online. UPS zou al contracten hebben gesloten voor in totaal duizend afhaalpunten. Het bedrijf streeft naar een netwerk van 4.500 afhaalpunten op de middellange termijn.

Kiala
UPS is al actief op de Duitse markt voor consumentenpakketten, maar tot aanstaande dinsdag worden pakjes alleen aan huis bezorgd. Het Amerikaanse bedrijf gebruikt de kennis van overnameprooi Kiala om Duitse afhalers voor zich te winnen. Kiala, dat in ons land vele honderden afhaalpunten heeft, is nog niet actief in Duitsland. Volgens Duitse vakmedia wil UPS ook in Groot-Brittannië een netwerk van afhaalpunten opzetten, daar UPS Acces Points geheten.

Bezorgboxen en pakjesautomaten
In Deutsche Post / DHL heeft UPS een grote(re) concurrent op de Duitse pakjesmarkt. De marktleider startte in mei een experiment met bezorgboxen bij woonhuizen. DHL werkt overigens al jaren met zogenoemde Packstations voor click & collect in Duitsland.

Een proef van PostNL met een pakketautomaat in ons land kreeg nog geen vervolg. Ons grootste postbedrijf onderhoudt met PakjeGemak wel een afhaalpuntennetwerk zoals UPS dat nu in Duitsland en de UK wil opzetten.