Twinkle | Digital Commerce

Google opent pop-up store in Saturn-filiaal Hamburg

2017-05-27
180101
  • 0:58

Google zet een nieuwe stap in zijn eigen retailactiviteiten op het Europese vasteland. Het zoekmachinebedrijf heeft een shop-in-shop geopend in een Saturn-vestiging in het Duitse Hamburg.

In de shop van honderd vierkante meter worden onder andere de nieuwste Chromebooks en bijbehorende accessoires verkocht. ‘Natuurlijk kunt u hier ook Google Play, Google Now, de Chrome-browser en Youtube uitproberen’, meldt Google in een blogbericht.

Reis rond de wereld
Het middelpunt van de shop-in-shop is een groot ‘Liquid Galaxy’-scherm waarop klanten een virtuele reis om de wereld kunnen maken. De consumenten die de winkel bezoeken worden geholpen door ‘Google- Experten’. Of dit nu personeel van Google zelf is of getrainde Saturn-medewerkers is niet duidelijk.

Eerste Google Store
Google heeft al vele shop-in-shops in de Verenigde Staten in Best Buy-vestigingen. Ook is het zoekmachinebedrijf in vijftig filialen van Dixons en PCWorld in Groot-Brittannië aanwezig. Google gaf begin dit jaar aan te onderzoeken of het permanente vestigingen zou kunnen openen in de VS. Het bedrijf zei volgens de blog 9to5 Google nog voor het einde van dit jaar zijn eerste Google Store te willen openen.