Twinkle | Digital Commerce

EBay werd samen met Argos in click & collect UK

2017-05-27
180101
  • 1:45

Britse consumenten die producten op eBay.co.uk hebben gekocht kunnen hun bestelling voortaan afhalen bij Argos, één van de grootste retailketens in Groot-Brittannië. Het gaat om een proef van zes maanden. Ook start eBay volgend jaar met eBay Now in Londen.

EBay kondigde in mei van dit jaar al aan te willen starten met een click & collect-dienst voor kleine Britse retailpartijen op het platform. ‘Als een retailer zelf al een click & collect-dienst heeft voor zijn eigen webshop, dan is het vanzelfsprekend dat wij zijn klanten op eBay dezelfde bezorgoptie bieden’, zei Tanya Lawler, vice president of UK trading van eBay, toentertijd.

Vijftig retailers
Een groep van vijftig (kleine) retailers is nu via eBay gekoppeld aan Argos. Hun klanten kunnen ervoor kiezen om de gedane bestelling bij een van de 150 Argos-vestigingen in het land af te halen. Het gaat volgens de eigenaar van Argos, Home Retail Group, enkel om een proef: ‘De proefperiode zal ongeveer zes maanden gaan duren. We verwachten niet dat de samenwerking direct impact heeft op de financiële performance van de Home Retail Group in het huidige boekjaar’, zegt de holding tegen Retail Week.

Voorsprong op concurrenten
Volgens The Next Web heeft eBay met Argos nu een grote voorsprong op grote (internationale) concurrenten in het land op het gebied van click & collect. Het soortgelijke concept van Amazon, met zijn AmazonLockers, is in de UK bijvoorbeeld nog niet heersend.

AmazonLockers niet bij Staples en RadioShack
Amazon verloor in de Verenigde Staten vorige week twee grote retailers uit zijn AmazonLockers-programma. Staples en RadioShack besloten op de eigen winkelvloer niet meer te willen werken met de kluisjes, omdat het programma respectievelijk ‘niet voldeed aan de verwachtingen’ en ‘niet meer binnen de strategie van het bedrijf paste'.

EBay Now in Europa
EBay kondigde vandaag verder aan in 2014 een start te willen maken met eBay Now in Europa, te beginnen met Londen. Klanten krijgen online te zien welke winkels uit de buurt zijn aangemeld bij eBay Now. Ze kunnen daar een bestelling plaatsen die eBay voor hen uit de winkel haalt en binnen een uur aflevert.