Twinkle | Digital Commerce

‘Zalando mogelijk binnen korte tijd naar de beurs’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Zalando zou plannen kunnen hebben om de beursvloer te betreden. Volgens de nieuwssite Bloomberg zijn er diverse aanwijzingen dat de Duitse online pure player zich klaarmaakt voor een introductie op de beurs.

Een van de factoren waarop Bloomberg zich baseert is het plan van Zalando om voor het einde van 2014 zo’n 150 programmeurs aan te nemen als aanvulling op de huidige 350 programmeurs die bij het bedrijf werken. Ook worden de technisch medewerkers van het kantoor nabij Berlijn's Treptower Park verhuisd naar een twee maal zo groot kantoor nabij het Alexanderplatz in de stad, ten behoeve van de verdere groei van deze afdeling van Zalando.

Steun van banken
Twee banken hebben inmiddels aangekondigd om Zalando te helpen bij een eventuele beursgang, meldt Bloomberg. Een woordvoerder van de online player ontkent echter dat het bedrijf concrete beursplannen heeft.

‘Het bedrijf kan publiek gaan in de komende één tot drie jaar’, voorspelt Christian Schulze, assistent marketingprofessor aan de Frankfurt school of Finance & Management in het artikel van Bloomberg. ‘Het businessmodel is aantrekkelijk voor investeerders aangezien het een high-margin bedrijf is. Zalando doet het goed op het gebied van brand building en de technologie will be on their side too.’