Twinkle | Digital Commerce

Harense Smid maakt doorstart: webshop weer open

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:24

Elektronicaketen Harense Smid maakt een doorstart. Daartoe hebben de keten en sectorgenoot Mikro-Electro samen een akkoord bereikt.

Dat meldt de Harense Smid op de homepage van zijn webshop. Vandaag openen vanwege de doorstart 20 van de 30 filialen van de Harense Smid in Nederland hun deuren weer. Het is onbekend of de drie winkels in België ook weer open zullen gaan. 300 van de in totaal 550 werknemers van het maandag failliet verklaarde bedrijf behouden hierdoor hun baan in de, volgens het persbericht, ‘nieuwe organisatie’.

‘Het huidige hoofdkantoor van de Harense Smid (in Oss, red.) zal ook als hoofdkantoor voor de nieuwe organisatie gaan dienen’, meldt de Harense Smid op zijn website. ‘Ook het service center en de gespecialiseerde afdeling Zakelijke Markt zullen overgaan naar de nieuwe organisatie. Juist deze afdelingen zijn cruciaal voor het waarborgen van de hoge service graad, wat ook in de toekomst centraal zal blijven staan.’

Webshop geopend
Consumenten kunnen sinds vanochtend ook weer hun aankopen doen in de webshop van de Harense Smid. Maandagmiddag meldde Twinkle dat de bestelbuttons van de productpagina’s waren gehaald, waardoor er tijdelijk geen nieuwe bestellingen konden worden gedaan. ‘Van alle klanten van de Nederlandse webshop met openstaande orders, aanbetalingen, lopende reparaties, etc. neemt de nieuwe eigenaar direct alle zorg over’, laat de elektronicaketen weten.

MPG Internet
Het is nog onbekend of er over het dochterbedrijf van de Harense Smid en eigenaar van de overgenomen webwinkeldomeinen Megapool.nl en Elektrokoopjes.nl, MPG Internet, ook een akkoord is bereikt. Op die sites was maandag nog gewoon te bestellen, maar de telefonische klantenservice kampte volgens het bedrijf met een storing.

Micro-Electro is de eigenaar van de winkelketens It's Electronics en Mikro-Electro. Het bedrijf heeft in totaal 26 winkels in Nederland.