Twinkle | Digital Commerce

Office Depot biedt levering binnen het uur voor klanten VS

2017-05-27
180101
  • 1:25

Office Depot, een van ’s werelds grootste retailers voor kantoorbenodigdheden, rolt een one hour delivery service uit in zijn thuisland Amerika. Met het ‘Buy online, pick up in an hour’-programma kunnen klanten een bestelling binnen een uur afhalen in de door hen gekozen fysieke vestiging van het bedrijf.

Office Depot liet in februari weten te gaan fuseren met branchegenoot OfficeMax. Met een online jaaromzet van ruim 7 miljard dollar is het fusiebedrijf groot genoeg om tot de top 3 van Amerika's grootste online retailers toe te treden. De deal moet voor het einde van dit jaar rond zijn.

Binnen het uur
Ondanks dat er volgens Internetretailer.com dankzij de fusieplannen nog veel onzekerheid bestaat over de toekomst van het e-commerce kanaal van Office Depot, start de retailer op 28 juli met de nieuwe één uurs click & collect-dienst. Webshoppers hebben hierbij zelfs de mogelijkheid om de helft van de bestelling naar een fysieke winkel te laten versturen en de andere helft op kantoor of thuis te ontvangen. Of deze optie straks ook binnen het uur gebeurt, is niet duidelijk. Office Depot heeft daarbij tevens niet gemeld voor hoeveel items van de 80.000 producten uit het assortiment de afhaaldienst gaat gelden.

Connectie met mobiel
Om de connectie tussen mobiel en de 1.100 fysieke winkels in de VS te maken, zal het Office Depot-personeel in de vestigingen binnenkort tablets bij zich gaan dragen. Aan de hand van de tablets kunnen zij snel vragen van klanten beantwoorden over onder andere het productaanbod. Ook kunnen consumenten bij hen vanuit de stenen winkel een bestelling plaatsen op Officedepot.com.