Twinkle | Digital Commerce

Groupon stapt in restaurantreserveringen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Groupon biedt Amerikanen voortaan de optie om tegen maximaal 40 procent korting een tafel te reserveren in honderden restaurants in tien steden. Deze uitbreiding van Groupon Reserve markeert de transitie van het Amerikaanse bedrijf.
 
Dat schrijft Mashable. In oktober 2011 werd Groupon Reserve gelanceerd in de VS, als een plek voor high-end deals from high-end merchants. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van het luxe Groupon-zusje een restaurantreservering maken. Aan de basis van de uitbreiding ligt Groupon’s overname van Savored, een klein jaar geleden.

Nieuwe wegen
Mashable schrijft dat Groupon zoekt naar nieuwe wegen om geld te verdienen, omdat de markt voor dagdeals ‘a tough one’ is; het aantal nieuwe gebruikers neemt af, terwijl de marketingkosten onverminderd hoog zijn voor het koopjesplatform. De lancering vorig jaar van Groupon Payments, waarmee lokale Amerikaanse ondernemers op hun creditcardkosten zouden kunnen besparen, was daar ook een voorbeeld van.

Transitie
Groupon’s CEO Eric Lefkofsky heeft zich al eens laten ontvallen dat Groupon bezig is met de transitie van een bedrijf in dagdeals naar een marktplaats voor online deals. Groupon Reserve zou daar in belangrijke mate aan moeten bijdragen. Benjamin McKean, oprichter van Savored en thans general manager van Groupon Reserve, bevestigt die intentie aan Mashable.