Twinkle | Digital Commerce

Gamma en Karwei verzenden weborders vanuit België

2017-05-27
180101
  • 1:32

Gamma en zusterketen Karwei beginnen komende september met online verkoop. Voor de fulfilment van weborders heeft Intergamma een deal gesloten met het Belgische Katoen Natie. Producten worden verzonden vanuit het havengebied van Antwerpen.

Intergamma kondigde eerder dit jaar zijn entree als e-commerce speler aan. Voor de online verkoop van zijn ketens Gamma en Karwei werd eerder een samenwerking aangekondigd met PostNL, dat afhaalpunten in de bouwmarkten zal openen. Ook shoppers die bij andere webwinkels hebben besteld kunnen pakketjes daar in de toekomst oppikken.

 
Eerder deze maand werd overigens een eerste Business Point van PostNL geopend in een vestiging van Gamma, maar dat staat los van de e-commerce afsrpaken tussen het postbedrijf en de bouwmarkt.
 
Winkelvoorraden online 
Sinds dit voorjaar bieden Gamma en Karwei bezoekers de optie winkelvoorraden online in te zien. Bij duizenden producten is zichtbaar in welke bouwmarkten ze op dat moment verkrijgbaar zijn. De webwinkels van Gamma en Karwei zouden vervolgens deze zomer worden geopend. Het wordt september, aldus Katoen Natie’s e-commerce directuer Dries de Love in de Belgische pers.

'Bol.com evenaren'
De Love laat weten dat Katoen Natie niet minder dan vijftig nieuwe mensen heeft aangenomen om de online verkoop van Intergamma in de Benelux te faciliteren. 'Wij denken dat dit over twee jaar al een veelvoud kan zijn. Intergamma mikt dan ook op een significant aantal pakjes. Het wil zeker het populaire Bol.com evenaren.'

Klik & Haal Af
Bol.com megde zich in februari in de strijd om de online klusser. Even daarvoor begon Praxis met 'Klik & Haal Af’. De dienst is inmiddels voor alle vestigingen van de bouwmarkt beschikbaar. Zuster Formido verkoopt al iets langer online. Het Duitse Hornbach heeft aangekondigd in de loop van dit jaar te beginnen met online verkoop in Nederland. De webwinkel is nog niet live.