Twinkle | Digital Commerce

Hoogvliet opent afhaalpunt bij Heineken

2017-11-11
180101
  • 1:03

Hoogvliet opent overmorgen zijn eerste afhaalpunt voor boodschappen buiten de eigen supermarkten. Het gaat om een testlocatie op het terrein van Heineken in Zoeterwoude. Het bemande afhaalpunt is bedoeld voor personeel van de brouwerij.

Heineken-medewerkers kunnen zelf een tijdvak voor ontvangst selecteren. Ze moeten de boodschappen met pin betalen bij een medewerker van Hoogvliet, die in het uitgiftepunt aanwezig is tijdens de afhaalmomenten. Gekoelde boodschappen worden in de voor Hoogvliet ontwikkelde 'Coole tas' bewaard, aldus de supermarktketen. Ter introductie is de service kosteloos (zie foto), daarna betalen Heineken-medewerkers 2,49 euro per bestelling.

Klik&Klaar
Hoogvliet lanceerde eind 2013 zijn ‘Klik&Klaar’-concept. Webshoppers kunnen online orders oppikken bij  afhaalbalies in de supermarkten van de keten. Vorig voorjaar werd in Hendrik-Ido-Ambacht de eerste Hoogvliet Versmarkt geopend, een hybride winkelconcept; klanten kunnen er bestellingen afhalen en on the spot verswaren kopen om de boodschappen compleet te maken. Op een elektrische tuktuk zijn inmiddels ook de eerste ervaringen opgedaan met bezorging van boodschappen.

Albert Heijn en Capgemini
Overigens is Hoogvliet niet de eerste supermarktketen met een afhaalpunt voor bedrijfspersoneel; marktleider Albert Heijn pionierde in 2013 met een afleverplek in de parkeergarage van Capgemini's nieuwe hoofdkantoor.