Twinkle | Digital Commerce

74 procent omzetgroei voor Zalando

2017-05-27
180101
  • 1:16

Zalando heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar 74 procent meer inkomsten geboekt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzetgroei van het Duitse bedrijf neemt af; in het afgelopen hele boekjaar bedroeg die nog 125 procent.

Dat blijkt uit cijfers die aandeelhouder Kinnevik heeft gepubliceerd (pdf) en waar onder ander Emerce over bericht. In 2012 verdubbelde Zalando het aantal markten waarin het actief is tot 14 landen. De daartoe gedane investeringen zorgden ervoor dat vorig jaar 90 miljoen euro verlies werd gemaakt op een omzet van 1,15 miljard euro.

De omzet in Zalando’s eerste kwartaal kwam uit op 372 miljoen euro, tegenover 214 miljoen euro vorig jaar. Uit het rapport van Kinnevik blijkt verder dat Zalando in de belangrijke markten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in 2012 al breakeven draaide, dat de helft van de inkomsten inmiddels buiten Duitsland wordt geboekt, dat ongeveer de helft van omzet nog altijd te danken is aan schoenen en dat circa de helft van de orders retour komt. Dit is in lijn met recente uitspraken van de directie in Die Welt.

Internet World Business schrijft dat Zalando zijn team van ontwikkelaars de komende jaren flink zou willen uitbreiden, van 150 naar 500 werknemers. Voor de komende maanden staat de lancering van een smartphone-applicatie gepland, aldus de Duitse vaktitel. Boulevard-krant Bild schreef vandaag dat Zalando tot op heden 3,3 miljoen euro aan Duitse subsidies heeft opgestreken.